CégünkSzolgáltatásainkMunkáinkMunkalehetőségAjánlatkérés ➤

Tetőépítés, felújítás, karbantartás, gyorsszolgálat

Válasszon az alábbiak közül:

Tetőépítés

Közintézmények, lakóépületek, családi házak, melléképületek, ipari csarnokok, fedett teraszok, kerti játékok egyik legfontosabb szerkezete az időjárástól védő tető. A tető meghatározza az építmény megjelenését, stílusát és számos szabványnak, előírásnak, teljesítmény elvárásnak kell megfeleljen. A tető szerkezetét, állékonyságát az ácsszerkezet biztosítja, amely ma is jellemzően fából készül, de a fém szerkezetek is teret nyertek. A kész ácsszerkezet fóliázás, ellenlécezés és lécezés után megkapja végleges borítását. A tetőfedés anyaga a megrendelő igényeihez igazodik, de előfordul, hogy műemlék védettség miatt a fedés nem változtatható! A fedés mellett a bádogos munkák is biztosítják a szerkezet időjárás állóságát. A beltéri oldalon szarufák közeit kitöltő szigetelés pedig a hőkomfortért az energiafelhasználás optimalizálásáért felelős. Az utóbbi évek egyre gyakoribb igénye a tetősík ablakok utólagos beépítése, kéményseprő járdák elhelyezése, napelem, vagy napkollektor elhelyezése vagy előkészítése.

Vállaljuk tetők építését, felújítását, szigetelését.

 • Tetőszerkezet építés
 • Tetőfedés (beton, kerámiacseréppel, zsindelyezés, pala, fémlemezfedés)
 • Új tető építés, régi tető felújítás, javítás, karbantartás, gyors szolgálat keretén belül is
 • Tetőszigetelés, hőszigetelés
 • Tetősík ablakok utólagos behelyezése
 • Fafödém elkészítése
 • Faanyagvédelmet (rovar, gomba, tűzvédelem)

Beázás megszüntetése

Épületek fenntartása, karbantartása során, ne csak a belső térre koncentráljunk! A felújítást, minden esetben a tetővel kezdjük a beázások, nagyobb károk elkerülése végett. Abban az esetben, ha a tetőnk sérült, beázik a födém és falak is átáztak ez vezethet visszafordíthatatlan állagromláshoz, mely nagyobb javítási költségbe fog kerülni. Napjainkban jellemző a szélsőséges időjárási körülmények (Forróság, fagy, heves esőzések, viharok, szélviharok). Ezek a körülmények megviselik a fedést, tetőszerkezetet, ezért különösen fontos ellenőriztetni, átvizsgáltatni azt szakemberrel!

Tetőjavítás

A fedés, lécezés, fóliázás, hőszigetelés, tetőszerkezet javítását, megerősítését jelenti. Minden esetben azonnali javításra szorulnak a hiányos, törött, repedt cserepek. A viharkárok által okozott sérülések, melyek a fedést megrongálták, bádogos szerkezeteken károsodásokat okoztak. Sok esetben a tetők már régiek, elavultak, vagy egyszerűen felújításra szorulnak. Ez esetben nem szabad halogatni a döntést! Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, mivel ez hatással van az épületszerkezet további romlására. Elsődleges probléma a hőszigetelés. Amennyiben nem megfelelő a hőszigetelése a tetőnek, úgy nagy energiaveszteséggel számolhatunk, tekintve, hogy a hő felfelé száll. A szigetelés mellett a megfelelő alátét és párazáró fólia is fontos. Hőhíd ott alakul ki, ahol a különböző anyagú épületszerkezetek találkoznak és nem megfelelő a hőszigetelés, nincs átszellőztetett légrés, aminek hiányában nem megoldott a nyári átmelegedés elleni védelem. Bitumenes zsindely fedésnél, jellemzően megég a zsindely és felpöndörödik. Kiszellőztetés hiányában probléma az állandó penész kialakulása, tetőszerkezet szaruzatán, lakásban. Ha ilyet tapasztal, forduljon azonnal hozzánk!

Éves tető karbantartás

Számos Önkormányzatnak, Tankerületnek, Magánszemélynek, Társasháznak nincs anyagi fedezete a teljes tető lecserélésére. Az éves tetőkarbantartás jó megoldást nyújt, hogy előre megegyezett rezsióradíj, kiszállási díj, anyagigazgatási díj fejében, folyamatos karbantartást végezhessünk és elkerüljük a nagyobb károk bekövetkezését. Karbantartási szerződés keretein belül. Az elszámolás a helyszínen felvett munkalap alapján történik. Tető a külső időjárási hatásoknak leginkább kitett épületrész, ahhoz hogy hosszú ideig rendeltetésszerűen működjön, és megőrizze eredeti esztétikus megjelenését, rendszeres karbantartás szükséges. A karbantartás feladata kettős: a károk megelőzése és a már bekövetkezett kisebb hibák kijavítása. A tető meghibásodás, károsodás szempontjából kritikus részletei jellemzően a szegélyek, hajlatok és áttörések mentén találhatók.

Kártevők elleni védelem

A leghatásosabb védekezés ellenük mindenképpen a megelőzés. A legnagyobb problémákat a madarak (galambok, szarkák), rovarok (méhek, darazsak), esetleges rágcsálók (nyest, mókus, egér, patkány) okozzák, melyek egészségünkre is veszélyt jelenthetnek.

Madarak: Fontos ez esetben is a megelőzés. Szellőző szalagok, madárhálók, zárt kibúvók, ablakok, zárt tetőfedés használatával könnyedén távol tudjuk tartani őket. A madarak közül elsősorban a galambok okoznak károkat a savas ürülékükkel. Szennyezik a tetőt, homlokzatot a bádogos szerkezeteket, amely gyors állagromláshoz és a fémek korrodálódásához vezet. Felhalmozódott ürülékük veszélyes hulladék és fészekanyaguk pedig eltömítheti az ereszcsatornát, amelynek következtében ingatlanunk vizesedni kezd. Napjainkban már számos galambriasztó rendszert tudunk alkalmazni, amelyek a madár védelme mellett épületünk megóvását is biztosítja. Mechanikai, elektromos, biológia, kémiai védelem.

Rovarok: Méhek/Darazsak: Szeretik a tetőn lévő lyukakon keresztül a cserép alá jutást, ez lehet a cserép elmozdulása vagy rovarszalag hiánya. A folyamatos ázásból adódóan a vizes faszerkezet táptalaja a gombák elszaporodását, lágyabb lesz, darazsak befészkelnek. Rovarirtással lehet megszabadulni tőlük és a fedést zárttá kell tenni.

Rágcsálók: Rendkívül bosszantó hang ( kaparászás ) és szaghatásokkal jár, fizikailag is károsítják épületeinket. A tető szigetelésbe költöznek, fialnak, előszeretettel beköltöznek a szellőzőrendszerekbe, vagy megrágják a falban futó kábeleket. Védekezés, zárt tetőfedéssel, szigeteléssel, méreggel.

Ereszcsatorna tisztítás

Az ereszcsatorna rendszer a tető leginkább karbantartást igénylő része. Ennek oka az, hogy a vizet gravitációs úton vezetjük, nyitott és zárt rendszerben, emiatt könnyen eldugulhat, ez pedig az épület más szerkezeteiben is komoly károsodást okozhat (vizesedés, jegesedés okozta károk). Az ereszcsatorna karbantartása a legtöbb esetben ellenőrzést és tisztítást jelent. Megelőzésképpen célszerű átvizsgáltatni évi legalább kétszer a csapadékelvezető rendszereket, megkeresni, majd megszüntetni azokat a problémákat, melynek következményeként kialakulhat a hiba. A hagyományosan fém csatornák esetén idővel gondot okoz a savas eső, a madárürülék, a tetőre hulló falevelek, a tetőelemekből kioldódó vegyszerek, melyek hatására a bevonatuk sérül, és teret enged a hordozóréteg korróziójának, melynek következtében csöpögés indulhat meg. A csöpögés pedig lassan-lassan folyni kezd, és a falszerkezetek állagromlásához vezet. A nagyobb szennyeződéseket kézzel távolítjuk el. A faleveleket kis kézi kefével összehúzzuk, eltávolíthatjuk kézzel az ázott leveleket, leülepedett szennyeződéseket pedig az erre a célra alkalmas kézi lapáttal. A szennyeződések eltávolítása után átmossuk a csatornarendszert. Az átmosással egyúttal a lefolyócsöveket is ellenőrizzük. Dugulás egyik egyértelmű jele, ha a víz visszatorlódik és csak lassan folyik le. Görényezéssel, nagynyomású mosóval, bontással megszüntethető. Ajánlott lombfogó kosár elhelyezése. A mosás után ellenőrizzük az ereszcsatorna lejtését.

Fagydugók megelőzése

Fagydugó akkor alakulhat ki az ereszcsatornában, ha karbantartás hiányában a felgyülemlő szennyeződés, falevél, galamb tetetem, megfogja a vizet és az télen megfagy. A jég jelentős károkat okoz: eldeformálja az elemeket, nagy súlya miatt pedig akár le is szakíthatja az ereszt. A már kialakult jégtorlaszt csak melegítéssel szüntethetjük meg. Lombfogó ráccsal a felgyülemlő szennyeződés távol tartható. Természetesen a leghatékonyabb megoldás a jégtorlasz kialakulásának megelőzése, ez ráccsal vagy fűtéssel oldható meg.

Szellőzőnyílások ellenőrzése

A tetőfedés alatti szellőző levegő áramlásának feltétele, hogy legyen légrés és az eresz mentén a szellőzőnyílások szabadok legyenek. Hőszigetelés és egyéb építőanyag maradványok, darázsfészkek, kisebb madárfészkek, elhullott rovarok, bogarak zárhatják el a levegő útját. Az alsó sor cserép felszedésével tisztítható a szellőző szalaghoz összegyülemlett szennyeződések. Ellenőrizendő a pontszellőzők rácsai is, hogy darázsfészek nem zárja e el a szellőző levegő útját.

Látszó fafelületek kezelése

A tetőszerkezet külső látszó fafelületeit, szarufavégek, lambériázás, homlok, oromdeszka felületeit, felületkezeléssel kell ellátni (lazúrozás, olajfesték). Ez az esztétikus megjelenés mellett biztosítja a faszerkezet védelmét a káros hatásokkal szemben (gombák, napsugárzás, rovarok stb.). A felületkezelést 2-3 évente mindenképpen ajánlott újra megismételni.

Galambürülék eltakarítása

A galambürülék veszélyes hulladéknak számít, ezért védőfelszerelésben ajánlott eltávolítani. Betegséget terjeszthet, mert mikróbákat és élősködőket tartalmaz! Savassága miatt erősen roncsolja a felületet, asztmatikus rohamokat, allergiát is kiválthat. A galambürülék takarítás, ezért is veszélyes feladat. Sok esetben csak alpin-technikával végezhető el a takarítás. A galambürülék közelében madártetem is lehet, amely még nagyobb veszélyforrást jelenthet. A madártetemet szabad kézzel megfogni tilos! A takarítás után fertőtlenítjük is az adott helyet, hogy ne kelljen a fertőzésveszélytől félnie. A teraszról, párkányról, az épület tetejéről és homlokzatáról, padlásról is eltakarítjuk a galambpiszkot. Amennyiben szükséges a fertőtlenítés után tisztasági festést is csinálunk. Miután a tisztítással végeztünk a galamb riasztással, védelemmel is elláthatjuk a felületeket.

Galambvédelem/Galambmentesít alpintechnikával.

 • Galambvédelem - párkány, csatorna kialakítása tüskés védelemmel
 • Egyéb gipszdíszek, stukkók védelme galambtüskével
 • Erkélyek, zárt udvarok, világítóudvarok védelme hálóval
 • Elektromos galambvédelem kialakítása

Ereszcsatorna tisztítás

Az ereszcsatorna rendszer a tető leginkább karbantartást igénylő része. Ennek oka az, hogy a vizet gravitációs úton vezetjük, nyitott és zárt rendszerben, emiatt könnyen eldugulhat, ez pedig az épület más szerkezeteiben is komoly károsodást okozhat (vizesedés, jegesedés okozta károk). Az ereszcsatorna karbantartása a legtöbb esetben ellenőrzést és tisztítást jelent. Megelőzésképpen célszerű átvizsgáltatni évi legalább kétszer a csapadékelvezető rendszereket, megkeresni, majd megszüntetni azokat a problémákat, melynek következményeként kialakulhat a hiba. A hagyományosan fém csatornák esetén idővel gondot okoz a savas eső, a madárürülék, a tetőre hulló falevelek, a tetőelemekből kioldódó vegyszerek, melyek hatására a bevonatuk sérül, és teret enged a hordozóréteg korróziójának, melynek következtében csöpögés indulhat meg. A csöpögés pedig lassan-lassan folyni kezd, és a falszerkezetek állagromlásához vezet. A nagyobb szennyeződéseket kézzel távolítjuk el. A faleveleket kis kézi kefével összehúzzuk, eltávolíthatjuk kézzel az ázott leveleket, leülepedett szennyeződéseket pedig az erre a célra alkalmas kézi lapáttal. A szennyeződések eltávolítása után átmossuk a csatornarendszert. Az átmosással egyúttal a lefolyócsöveket is ellenőrizzük. Dugulás egyik egyértelmű jele, ha a víz visszatorlódik és csak lassan folyik le. Görényezéssel, nagynyomású mosóval, bontással megszüntethető. Ajánlott lombfogó kosár elhelyezése. A mosás után ellenőrizzük az ereszcsatorna lejtését.

Cserepeslemez szerelés

A cserepeslemez egy modern tetőfedési lehetőség. Gyors felszerelés jellemzi ezt a héjazat fajtát, minden esetben az egyéni igényekhez igazodva kerülnek legyártásra az elemek.

A cserepeslemez előnyei:

 • Jó minőségű, horganyzott acélból készül, így teherbírása igen nagy.
 • Tömegük kicsi, 5 kg/m2, nem terheli a tetőszerkezetet
 • A lemezek igény szerinti hosszúságban készülnek, így a hulladék minimálisra csökken. A cserepeslemez 1,2 méter fedési szélességű, maximális hossza pedig 5,5 – 6 méter.
 • A tetszőleges méretben gyártott lemez akár egy darabban szerelhető a tetőlécekre, amivel sok időt és energiát spórolhatunk meg.
 • Akár már 14 fokos hajlásszögű tetőnél is alkalmazható.
 • Több fajta felületen használható.
 • Széles a színválasztéka, ezáltal esztétikus kiegészítő lehet, könnyen harmonizálhat a homlokzattal.
 • A lemezek bevonati rendszerének köszönhetően nem igényel semmilyen karbantartást.
 • Alkalmazható hozzá páraáteresztő fólia: tökéletes vízzáró, ami elvezeti a felgyülemlett kondenzvizet, átereszti a levegőt.

Gyorszolgálat

Rövid határidővel vállaljuk tetők javítását, beázások azonnali SOS megszüntetését. Előre megegyezett rezsióradíj, kiszállási díj, anyagigazgatási díj fejében. Az elszámolás a helyszínen felvett munkalap alapján történik. Igény szerint, veszélyes esetben 1 óra, általános esetben 4 óra kiszállással a helyszínen tudunk lenni és megkezdeni a hiba elhárítását.

Képek

◀ ● ▶
Ajánlatkérés ➤